Monday, July 25, 2011

Mujurnya Aku Pelupa

Dikala gelap malam yang sunyi hingga menzahirkan hatta bunyi air yang menitis di tandas, disaat itulah mata melawan tidak mahu ditutup.

Maka menerawanglah fikiran mengimbau sesalan demi sesalan yang telah terbuatkan. Amat sayu mikirin kenapa semua itu telah diperlakukan. Mahu saja aku memeluk cium meminta maaf daripada yang telah dipersalahlakukan disaat dan minit itu juga.

Mujurlah sifat lupa yang ada menghalang lebih banyak sesalan yang datang. Dan esoknya aku mampu punch card seperti biasa walaupun mata sedikit layu.

**Melihatkan anak-anak yang sedang lena, mahu saja air mata tumpah.

23 comments:

  1. mg Allah ampunkn hambaNya yg bertaubat

    ReplyDelete
  2. Menyesali apa yang berlaku dan memohon maaf satu sifat terpuji.

    ReplyDelete
  3. muhasabah diri sempena hari kelahiran pm..bagus

    ReplyDelete
  4. ouh aku belum punya anak.dan selama bekerja tak pernah guna punch card.

    ReplyDelete
  5. mat din - moga-moga taubat itu nasuha

    ReplyDelete
  6. kunang-kunang- takut terbuat lagi

    ReplyDelete
  7. brutalsolo - hihi.. semoga pm pun muhasabah bukan asyik ke sabah. kak ros sama-sama ye..

    ReplyDelete
  8. ghostwriter - punch card biometrik untuk elak datang kerja 2 kali?

    ** tulisan kali ini cuba meniru stail ghost...tapi jauh panggang haha

    ReplyDelete
  9. Tiada manusia yang sempurna..

    ReplyDelete
  10. Salam Tuan,
    Bersama kita menginsafi diri yang lemah ini. Moga-moga Allah sentiasa sayang diri kita dan keluarga kita Aminnn.

    ReplyDelete
  11. mungkin itu juga salah satu sbb knape Allah ciptakan kita dgn sikap pelupa,,

    :(

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum...:)

    ..........betapa kita hambaNya yang lemah....Namun masih ada kekuatan diri utk bermuhasabah diri memperbaiki ketidaksempurnaan...dan pastinya masih ada kebaikan dalam diri nan kerdil

    :)

    ReplyDelete
  13. aik?>??
    mana komen saya..???
    rasanya tadi tengahari dah komen...???

    huuu..

    tadi baru je dikickbanned dari page Najib Razak di laman facebook sebab banyak sangat post DIAM LAH NAJIB hehehe.. kempen terbaru sekarang..

    Apakah komen saya di laman blog Cikli juga sudah diremoved? Isqhh mushkil

    ReplyDelete
  14. puteri,
    tak tersend kot.
    kalau tak musti ada.

    ReplyDelete
  15. kita hanya manusia lemah yg xlepas dr melakukan kesilapan....

    ReplyDelete
  16. hii
    uncel
    bila malalam cempaka pun suka fikirkan balik apa yang sudah di lalui sehari hari

    ReplyDelete
  17. Orang lain menitik, lu tertumpah....

    macam air kopi la pulak...!

    ReplyDelete
  18. Cikli,
    Jangan mikirin terus... InsyaAllah hari ini lebih baik dari kemarin..

    ReplyDelete
  19. menginsafi diri sendiri sebelom terlambat... :)

    ReplyDelete
  20. hurm.. mungkin la kot? tetiba line tenet jem ke, kene ROAD BLOCK ke.. hehe..

    er.. dah tak ingat pula ayat semalam.. adoi..

    ReplyDelete
  21. Kadangkala kita lupa kesilapan kesalahan itu pernah dilakukan dan kita tahu kita pernah rasa bersalah... menyesal...
    Namun, putaran hidup menemukan kita kesilapan dan penyesalan yg serupa... Ia berulang tanpa disedari
    betul kan? Macam pening ja...^^

    ReplyDelete
  22. Salam cikli,
    INGAT dan LUPA itu sama pentingnya...

    ReplyDelete

Komen anda dihargai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...