Tuesday, October 18, 2011

Sendiri Tanya, Sendiri Jawab

Semasa latihan nak daftarkan bahan kimia online, terdapat 'word verification'.

"Kenapa depa buat word verification ni?" Tanya rakan di sebelah aku.

"Entah," Jawab aku. Dulu pun blog aku ada word verification jugak. "Kalau tak buat benda ni, adalah orang yang main-main. Banyak spam...."Tambah aku.

"Tak jugak bro...." Bagitau si rakan. "Dia nak pastikan hanya manusia yang isi borang ni, kalau yang isi borang ni monyet, kucing atau tikus, memang tak akan lepas word verification ni."

Kah kah kah.... Ada benar kau kawan.

9 comments:

  1. kekekekeke

    tapi betol ke?
    kekdg rimas ahhh dgn verification2 ni ann

    ReplyDelete
  2. kalau jumpa perkataan "sucker" xnk isi la ataupun konon2 sebut dlm bahasa melayu = "suka"...boleh????

    ReplyDelete
  3. Eh, kat sini takde word verifikasi ye?
    Senang nak komen!..

    ReplyDelete
  4. sendiri tanya sendiri jawab?

    macam selalu buat dalam kelas ja...
    bila pelajar buat muka blurrrrrr :)

    ReplyDelete
  5. Hehhehe...masalahnya ada ke monyet, kucing dan tikus baca....heheheh..
    katak ada yg leh membaca, siap masuk parlimen tidoq lagi...

    ReplyDelete
  6. ha..ha..ha...huru hara dunia,kalau kucing,momyet,n yg sewaktu dgnnya nak berblog jugak,,,,mcm2 info pasal haiwan nnti

    ReplyDelete

Komen anda dihargai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...