Friday, April 15, 2011

Indonesia 1 - Malaysia 0

Fakta kes 1:

  1. Wakil rakyat PKS Indonesia telah dilaporkan menonton video lucah dalam Dewan Rakyat.
  2. MP tersebut mengaku, tetapi mengatakan dia tidak sengaja. Dia hanya membuka email yang ada attachment. Dia tak tahu attachment itu video lucah. Dia claim dia diframed.
  3. Bagaimanapun dia meletak jawatan MP sebagai tanda bertanggungjawab dan menjaga nama baik parti setelah ditekan parti lawan.
  4. Tiada timbul isu siapa pelakon dalam video. Yang nyata salah adalah si penonton, apalagi di Dewan Perwakilan Rakyat.
Fakta kes 2:
  1. Satu video lucah dipertontonkan kepada beberapa individu dan media terpilih oleh sejenis makhluk satu nama tiga badan enam telur.
  2. Individu dalam  video yang diburu dan dicari termasuk sebuah jam.
  3. Pemilik, penayang dan penonton video lucah setakat ini masih bebas makan nasi kandar dan ikan bakar di mana sahaja mereka bernafsu tanpa rasa was-was.
Persamaan kes 1 & 2:
  1. Semua individu terlibat adalah Islam
  2. Semua adalah Melayu ( Indon pun Melayu jugak).

8 comments:

  1. perbezaan yang sama... hehe....

    ReplyDelete
  2. salam
    itu acuan indon
    kita acuan kita sendiri
    demokarasi cara kita kata p.rameli dalam 3abdul demokarasi terpimpin
    blue pun cara kita jugak
    sapa nak tiru indon..
    nice bro
    eh kita seri ..kita ada safi sali sana sudah buleh antar mat mat malaysia sana

    ReplyDelete
  3. nigina,
    cari benda yang tersembunyi....

    ReplyDelete
  4. gedek!
    bro = bapak
    cheh mana boleh

    ReplyDelete
  5. brutalsolo,
    3 abdul tak relevan sudah pak.
    3 T yang sebenarnya betul. ini baru terpimpin

    ReplyDelete
  6. Salam....bab2 yg macam ni memang malaysia yg ada bangunan berkembar ni lagi maju dari indon...diorg boleh makan kat mana2 nasik kandaq yang ada kat klcc tu....aku geram je bila ingat cerita ni, dgn ketua2 polis pon bahalol!!!!

    ReplyDelete
  7. fadzli,
    sabar bro. kah kah kah

    ReplyDelete

Komen anda dihargai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...